måndag 30 maj 2011

Norge

För lite över en vecka sedan tog vi en sväng till Norge. På söndagmorgon packade vi barnen i bilen och åkte iväg mot ishavskusten. Ishavet är ju närmaste havet härifrån.

På ditvägen stannade vi vid palsarna i Iitto, där finns en naturstig och tänkte att barnen får röra på sig. Det roligt att se dem njuta av pausen. Sen åkte vi vidare till stranden i Skibotn. Där var det riktigt fint väder, 16 grader och solen sken. Fast det brukar den alltid göra när vi är där. Barnen samlade musslor och stenar på stranden och vi såg tumlare! Jag har inte sett dem förut, fast de är vanliga där, tumlare är nise på norska. Eller det var rättare sagt ryggfenor vi såg. Förståss hade jag inte kameran till hands. Det var också säsong för det havsöring, där var några fiskade som fiskade vid stranden där vi var. Framtill midsommar lär man kunna få öring.

På hemvägen åt vi i Kilpisjärvi. Det var en fin dag, även om vattenfallet vi tänkt titta på, var lite litet. Rekomenderar varmt ishavskusten om man är här uppe i norr, det är ju då ganska nära och landskapet är häftigt i jämförelse. Branta bergssluttningar och djupa fjordar.






Ledig!

Så är en månad av jobb över. Har ju inte hunnit uppdatera nått. På fredagkväll var jag helt slut, det blev en intensiv sista vecka. Ett lugnt veckoslut med barnen följde. På söndag var det välsignelse av blivande förskolebarn och efteråt sallad, korv och kaka med kaffe vid församlingshemmet, fint sätt att avsluta dagklubben.
Idag var det sedan första lediga dagen. Skjutsade iväg de större till dagis ännu idag för att sedan åka iväg till Tarja i Äkäslompolo för att få håret färgat och klippt. Tänk att jag varje gång är så nöjd när jag varit där! Hon är så duktig. S. tog bilder men de lyckades inte riktigt.




På onsdag ska jag på skolans våravslutning och på torsdag ska vi åka iväg till mommos. Så jag får se hur mycket uppdatering det sen blir.

lördag 14 maj 2011

Strandbastu

Mmmm, så var strandbastusäsongen inledd. Det är bara så skönt att bada där. Sen kan man svalka sig på terassen och njuta av utsikten. Nu badas det i strandbastun, ända till sent i höst.




Jag var ute på en löprunda innan bastun, första gången på länge och det kändes skönt. Sen åt vi rökt sik till middag. Mmmm.

Jobb

Har inte blivit uppdaterat på länge. Jag har jobbat i två veckor i en lågstadieklass och jag ska jobba två veckor till. Härliga barn, men är så trött på kvällarna att jag inte orkar med nåt annat än att få mat till barnen och sen få dem i säng. Sen blir det slösurfande på datorn eller annat slöande. Har inte ens hittat en tillräckligt inspirerande bok, som jag skulle orka läsa. Sen på helgen har jag velat vara ute om det är bra väder och sen går resten av tiden åt till matlagning, städning och tvätten.

Tur att M är hemma denhär helgen så kan vi dela lite på sysslorna. Sen ska ju gården fixas. Räffsandet är klart, min härliga man tog hand om det, jag tycker det är urtråkigt. Nu har M börjat röja sly längs stranden och jag ska gå och hjälpa till ett tag.

Så ha det bra!