onsdag 30 mars 2011

Överraskning



Fick en jättefin överraskning idag. De ringde från utbildningsstyrelsen och gratulerade, mitt finska språkprov har blivit godkänt! Yes, känns att man äntligen kan rikta blicken framåt. Fundera på vad jag nu vill göra. Jag har nu gått från att ha vitsord 5 i gymnasiet till utmärkta språkkunskaper i finska. Det hade jag nog aldrig kunnat drömma om under gymnasiet när jag kämpade med finskan. Vågar knappt tro det innan jag får pappret i handen.

Nu är det lilla J:s tur att ha feber. Det blev inget vidare med sömn inatt. J sov 40 min åt gången. Jag trodde att det skulle vara öronen men nej, efter att ha väntat en timme på hälsocentralen fick jag reda på att hans trumhinnor är alldeles fina. Nåja skönt att veta det också.

Efter besöket vid hälsocentralen blev det skidtur. 
Skidning10 km, snittpuls 145. Mmm, vilket fint väder!
Kändes lätt. Ska pröva att skida 15 km nästa gång.

måndag 28 mars 2011

Träning i härligt vårväder

Skidning 10 km. Snittpuls 145.
Härligt soligt vårväder. Vilken njutning!


Se, snön har nästan smält bort på taket. Nu är den bästa skidsäsongen här, tycker åtminstone jag.

söndag 27 mars 2011

1-årsdag


Så har det redan gått ett år sedan vi var på väg till sjukhuset med ambulans och lilla J föddes. Tänk vad tiden går snabbt. J föddes helt normalt men eftersom det alltid gått relativt snabbt så han vi inte fram till sjukhuset, 260 km härifrån. Allt gick bra och J fick en mössa från ambulansen sen, broderat med "Äkkihoppu" på. 


Idag har vi haft kalas hela dan. Tårta, spetskaka, bullalängd och kex serverades med kaffe, te eller lemonad. Jag räknade till 25 gäster, skoj var det. Det blir ju sällan av att man träffar släktingar och bekanta.


Kakan färdig.

Här är S. med eget inslaget paket.

J som öppnar paket.

Igår gick det jättebra med barnen. Vi var i en grillkota och grillade korv, semlor och drack te. Det var jätteskoj att träffa lilla E med hans mamma och pappa. Barnen somnade, det var bara att sätta dem i bilen och åka hem.



Imorgon ska jag jobba, så nu blir det att gå och lägga sig. Go’natt!

lördag 26 mars 2011

Lördag

I går åkte M och jag en tur med snöskotern. Vi var till Rajamaa på kaffe. Där fick vi en fin bild av M's pappa som är tagen för 40 år sedan. Vi tänkte ge den till honom på födelsedan. Tror nog inte att det finns så mycket färgfoton från den tiden, fotot är taget mellan 1958 och 1962.

Idag har det varit en bra dag. Kändes skönt att hinna med allt idag. Baka kaka till lilla J som fyller 1 år imorgon, en sväng till butiken. S har paketerat present till J och skrivit kort. Skoj att det är så viktigt för henne, att ge till andra. M städade medan jag bakade så jag hann med en tur i skidspåret.

10 km skidning i lugnt tempo. Medelpuls 144. Jag har fått ett bra flyt på skidningen, det går ju inte så fort men rutten är med en härlig vy över Muonio, så jag njuter varrenda gång. Idag var vädret soligt och nån minusgrad. Fantastiskt!
 
I kväll ska vi dessutom åka bort. Första gången på länge som vi är borta med barnen på kvällen. Får se hur det går.

torsdag 24 mars 2011

Hej!


Jag heter Linda och bor i norra Lappland. Det här är min nya blogg, min ”gamla” har jag gjort på finska och därför gjorde jag en ny blogg. Här kommer jag att berätta om vårt liv här uppe i norr som jag brukar säga. Det kommer att handla on familjen, vad vi håller på med och mina intressen: handarbete och träning.
För alla nära och kära som är långt borta. Hoppas att det ska vara skoj att titta in här och se hur vi har det.