måndag 30 maj 2011

Norge

För lite över en vecka sedan tog vi en sväng till Norge. På söndagmorgon packade vi barnen i bilen och åkte iväg mot ishavskusten. Ishavet är ju närmaste havet härifrån.

På ditvägen stannade vi vid palsarna i Iitto, där finns en naturstig och tänkte att barnen får röra på sig. Det roligt att se dem njuta av pausen. Sen åkte vi vidare till stranden i Skibotn. Där var det riktigt fint väder, 16 grader och solen sken. Fast det brukar den alltid göra när vi är där. Barnen samlade musslor och stenar på stranden och vi såg tumlare! Jag har inte sett dem förut, fast de är vanliga där, tumlare är nise på norska. Eller det var rättare sagt ryggfenor vi såg. Förståss hade jag inte kameran till hands. Det var också säsong för det havsöring, där var några fiskade som fiskade vid stranden där vi var. Framtill midsommar lär man kunna få öring.

På hemvägen åt vi i Kilpisjärvi. Det var en fin dag, även om vattenfallet vi tänkt titta på, var lite litet. Rekomenderar varmt ishavskusten om man är här uppe i norr, det är ju då ganska nära och landskapet är häftigt i jämförelse. Branta bergssluttningar och djupa fjordar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar